EN STÄNDIG STRÄVAN FÖR BÄTTRE

Hållbarhet är ett kärnvärde på JUNIQE, och vi tar vårt ansvar gentemot vår planet på allvar. Detta innebär att hela tiden se över våra produktions- och leveransprocesser, tillsammans med alla andra aspekter av vår verksamhet: en skyldighet som vi är skyldiga våra konstnärer, våra anställda och vårt samhälle.


Vi har redan tagit många steg mot en mer hållbar framtid, men det finns alltid mer som kan göras - och vi är redo för utmaningen.

VÅRA POSTERS OCH RAMAR

Alla våra posters, prints och ramar är tillverkade i EU, varav 70% uppnår fullständig certifiering från Forest Stewardship Council (FSC). Med andra ord, allt material produceras enligt de högsta ekologiska och sociala standarderna från välskötta skogar eller återvunna källor.


70% är en stor siffra, men det är inte tillräckligt mycket, så varje år granskar vi sätt vi kan komma närmare 100%. Vi har ett nära samarbete med våra producenter för att kontinuerligt förbättra hållbarheten i våra produkter, genom att se till att material väljs med miljön i åtanke, och genom att kontinuerligt anpassa processer för att minimera produktionsavfall.


FÖRPACKNINGAR, FRAKT, OCH RETURER

Sedan 2019 har vi minskat plasten i våra förpackningar med 70%och alla våra affischer skickas nu 100% plastfritt.


Vår nya kartongförpackning är helt återvinningsbar och är anpassad för större beställningar för att minska onödigt avfall. Inte nöjd med din beställning? Våra returalternativ är också utformade för att minimera avfall och minska transporter, vilket hjälper till att sänka vårt koldioxidavtryck. Fram till och med juni 2020 har vi sparat in över3,5 miljoner kilometer i transporter - det är ungefär fem resor till månen och tillbaka, om du undrar.

VÅRA KONTORSMATERIAL

Alla våra kontorsmaterial produceras i EU och är 100% FSC®-certifierade. Även om förpackningarna till kontorsmaterialet ännu inte är plastfria är det högt på vår agenda: vårt mål är att byta till helt återvinningsbara förpackningar i slutet av 2020.

VÅRA PRODUKTER FÖR HEMMET

Alla våra produkter är tillverkade i Tyskland och uppfyller stränga kvalitets- och hållbarhetsstandarder. Våra produkter för hemmet, såsom kuddar och täcken, är alla 100% OEKO-TEX-certifierade. Våra kuddar är gjorda av återvunnen fyllning, med tygskrot som annars skulle kasseras.


Vår primära textilproducent tillhandahåller flexibla anställningsmöjligheter till den lokala befolkningen som möter utmaningar på arbetsmarknaden, som hemmaföräldrar och funktionshindrade. Detta sociala initiativ säkerställer också att det inte finns några onödiga produktleveranser från utlandet, vilket bidrar till att ytterligare sänka vårt koldioxidavtryck.


Frågor om vår hållbarhetspolicy? Kontakta consciousness@juniqe.com


Läs mer om JUNIQE — vår story, våra värderingar, våra konstnärer, och vår community.

×