EN KLIMATNEUTRAL FRAMTID

Vi är stolta över att samarbeta med Leaders for Climate Action för att beräkna våra utsläpp och ta tydliga steg mot kompensation och minskning. Detta är vår utgångspunkt, och med LFCA som partner kommer vi att fortsätta utmana oss själva för fullständig koldioxidneutralitet i alla steg i vår process, från produktion till leverans.

Vårt partnerskap med LFCA stöder återplantering av skog i Nicaragua, där bönder samarbetar för att återplantera oanvända delar av deras mark. Dessa initiativ skapar möjligheter som gör det möjligt för lokala jordbruksfamiljer att behålla kontrollen över sina resurser, samtidigt som de inhemska arterna återställs, minskar koldioxidutsläpp och förbättrar de ekologiska och socioekonomiska förhållandena för lokala samhällen.VÅRA POSTERS OCH RAMAR

Alla våra posters, prints och ramar är tillverkade i EU, varav 70% uppnår fullständig certifiering från Forest Stewardship Council (FSC). Med andra ord, allt material produceras enligt de högsta ekologiska och sociala standarderna från välskötta skogar eller återvunna källor.


70% är en stor siffra, men det är inte tillräckligt mycket, så varje år granskar vi sätt vi kan komma närmare 100%. Vi har ett nära samarbete med våra producenter för att kontinuerligt förbättra hållbarheten i våra produkter, genom att se till att material väljs med miljön i åtanke, och genom att kontinuerligt anpassa processer för att minimera produktionsavfall.


FÖRPACKNINGAR, FRAKT, OCH RETURER

Sedan 2019 har vi minskat plasten i våra förpackningar med 70%, och alla våra affischer skickas nu 100% plastfritt.

Vår kartongförpackning är helt återvinningsbar och är anpassad för större beställningar för att minska onödigt avfall. Inte nöjd med din beställning? Våra returalternativ är utformade för att minimera avfall och minska transporter, vilket hjälper till att sänka vårt koldioxidavtryck. Fram till och med maj 2021 har vi sparat in över 16,6 miljoner kilometer i transporter - det är ungefär 21 resor till månen och tillbaka, om du undrar.


Frågor om vår hållbarhetspolicy? Kontakta consciousness@juniqe.com

Läs mer om JUNIQE — vår story, våra värderingar, våra konstnärer, och vår community.

JAG VILL VETA MER